Piyasa uzmanı Hatice Kolçak gram altının 3 bin lira olacağı net tarihi açıkladı: Uçuşa hazır olun

Hatice Kolçak, bu hafta salı ve çarşamba günlerinin çok önemli olduğunu belirtti ve 14 Kasım Salı günü saat 16.30’da Amerika’nın enflasyonunun, 15 Kasım 2023 Çarşamba günü ise 16.30’da ÜFE’nin açıklanacağını duyurdu.

ABD’de enflasyon beklentisinin 4.1 olduğunu, aylıkta 0.3, manşet enflasyonda ise aylıkta 0.1 olduğunu belirtti. Verilerin çoğunlukla ABD’de enflasyonun yukarı gideceğini gösterdiğini belirten Kolçak, enflasyon verisinin beklentinin üstünde gelmesi durumunda altında alım fırsatı olacağını söyledi.

Altın fiyatlarında 2024 hedefinin yukarı olduğunu belirten Kolçak, “2024 için basit bir hesaplama yapmıştım. Bu hesaplamada karşıma 2 bin 800 TL gibi bir rakam çıktı. Bu da iyi bir durum. Önümüzdeki yıl için gram altının 2 bin 500 – 3 bin TL aralığında olacağını düşünüyorum. 3 bin TL üzerinde gelme ihtimali de var, neden diye sorarsanız… Ons altının o kıramadığı 2 bin 70 dolar seviyelerini önümüzdeki yıl kırma ihtimali olabilir” açıklamasında bulundu.

İsrail Hamas çatışmalarını sebep olarak gösteren Kolçak, “Küresel piyasalar her an her şey olabilir durumunda. Bu da altını desteklediği için 2024’te de gram altın artmaya devam edecek ve en azından bir enflasyon kadar getiri sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Ons altında geri çekilme olursa destek seviyesinin 1920 dolar olduğunu belirten Kolçak, “Eğer daha yüksek bir enflasyon olursa, 1900-1920 dolarlar destek noktası olarak görülür. Ancak düşük bir enflasyon gelirse altında yukarı yönlü hareketler görürüz. O zaman ilk hedef 1960 dolar seviyesi olur” ifadelerini kullandı.

Ons altının 1937 dolar üzerinde olduğu sürece bir problem olmadığını belirten Kolçak, “Yükseliş trendinin devam etmesi için 2 bin doları geçmemiz gerekiyor” diye uyardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x